By:
Categories: News

Dubrovačka kolenda, najpoznatija kolenda i zaštitni znak Božića juga Hrvatske, snimljena je u novom ruhu, a predstavlja najavni singl novog albuma “Kolendo, kolendo, veselo, veselo” koji će biti objavljen iduće godine u izdanju Scardone. Novi album prva je cjelovita suradnja klape Kaše i Tamburaškog orkestra HRT-a pod dirigentskom palicom Siniše Leopolda.

Projekt kolendi dugo je pripreman, Vicko Dragojević kolende je skupljao i priprema gotovo čitavo desetljeće, dok je maestro Siniša Leopold sve zaokružio izvanrednim aranžmanima za Tamburaški orkestar. Album je sniman tijekom studenog 2022. godine u HRT-ovom studiju “Mozart”, što je, uz karakteristične kadrove ukrašenog Dubrovnika, i prikazano u glazbenom videospotu koji prati izlazak pjesme “Dubrovačka kolenda”. Spot je nastao pod redateljskim vodstvom Dominika Miljka, a Matko Švarc pomogao mu je u snimanju prekrasnih kadrova koji će dubrovačku blagdansku čaroliju prenijeti diljem Lijepe Naše.

Novi nosač zvuka bit će objavljen koncem iduće godine, u pravo vrijeme kada počinju običaju kolende, a do tada svi mogu uživati u novom singlu, zajedno s Kašama i Tamburaškim orkestrom pjevajući “Ođe, ođe, nadobro vam badnja večer dođe!

Please follow and like us: