By:
Categories: News

Ovjenčana nagradama na ovogodišnjim Večerima dalmatinske šansone, pjesma “Godine su brodovi” dobila je i fantastičan spot koji je spojio savršene glasove klape Kaše, papirnate brodove, neutaživu čežnju i ljepotu dubrovačkog kraja.

Rad dubrovačke klape Kaše od početka je inspirirao kraj iz kojeg dolaze. Pjesma davnih dubrovačkih gospara ostavila je neizbrisiv trag na njihovim pjesmama, a takav je slučaj i s novim hitom koji je već na prvo slušanje na 25. Festivalu Večeri dalmatinske šansone u Šibeniku osvojio mnoga srca.

Pjesma “Godine su brodovi” nagrađena je za kantautorsko djelo te za najbolje stihove čiji je autor dubrovački novinar, književnik i kazalištarac Davor Mojaš. Za glazbu i aranžman zaslužan je novinar i voditelj klape Vicko Dragojević.

Čarobni kadrovi spota, čiji je autor Dominik Miljak, snimljeni su u dubrovačkim Pilama, kod Penatura i ispod tvrđave Lovrijenac, a u spotu se pojavila i poznata hrvatska voditeljica Darija Mikulandra Žanetić koja je na najbolji način dočarala ambijent pjesme.

Novom su pjesmom, baš kao što je to bio slučaj s nezaboravnom Petrunjelom, iz prve osvojili Šibensku publiku, struku i nagrade. Dovoljan je to dokaz o njezinoj kvaliteti. Tako su nastavili niz odličnih pjesama, nagrada, priznanja i pohvala koji je započeo prije 15 godina studentskim snovima, a nastavlja se na vrhu među najvećim imenima hrvatske klapske scene.

Please follow and like us: