By:
Categories: Vijesti

Klapa Kaše je snimila glazbeni videospot za novi singl “Srce oriđinala”. Tema je to iz dokumentarnoga filma autora Vedrana Benića Storije o neponovljivima, koja se svake srijede prikazuje na Prvome programu Hrvatske televizije s početkom u 21 sat.

“Srce oriđinala” najavna je pjesma dokumentarne serije “Storije o neponovljivima”, a videospot je snimljen kao razrada glazbene špice koju je Vicko Dragojević skladao za seriju te je izvodi klapa Kaše.

“U novome su spotu korišteni kadrovi iz filma Hrvatske radiotelevizije o Dubrovačkim trubadurima, iz sredine sedamdesetih godina prošlog stoljeća, te će gledateljima možda biti zanimljivo vidjeti i mladoga Olivera Dragojevića, tada člana Trubadura, s gitarom pod rukom – prije gotovo pola stoljeća”, objašnjava Vicko Dragojević, koji je svoju glazbenu karijeru počeo prije 17 godina, najprije kao trinaestogodišnji gitarist i lutnjist, a potom i kao pjevač u brojnim dubrovačkim klapama i ansamblima. Uz skladbu Srce oriđinala Vicko Dragojević i klapa Kaše aktivno su sudjelovali i u samome snimanju dokumentarne serije Storije o neponov ljivima te se u nekim nastavcima pojavljuju u tipičnoj dubrovačkoj betuli te pjevaju i sviraju.

„Jako sam ponosan na suradnju s HRT-ovom ekipom predvođenom Vedranom Benićem jer sam na jednome mjestu uspio povezati dvije svoje ljubavi – pjesmu i televiziju. U seriji sam sudjelovao skladajući špicu i svirajući instrumental te sad s klapom čekam emitiranje prve epizode. Inače, i samo snimanje spota Srce oriđinala na dubrovačkim ulicama nije moglo proći bez šale i zabave. Tako su nam se u jednome dijelu snimanja pridružile i turistice, gospođe iz Južne Koreje koje su s nama pjevale Srce oriđinala te plesale na Stradunu. Novi bi videospot bio gotovo nezamisliv bez njihove jedinstvene koreografije”, kaže Vicko Dragojević, koji je kao umjetnički voditelj klape Kaše nagrađe n na got ovo svim hrvatskim festivalima, a dvaput je pobijedio na najprestižnijemu od njih, omiškome Festivalu dalmatinskih klapa.

Inače, dokumentarna serija Hrvatske radiotelevizije “Storije o neponovljivima” gledatelje svake srijede u sedam polusatnih nastavaka upoznavaje s dubrovačkim osobenjacima, ekscentricima, boemima i vlastitim unikatima – kako ih je u pjesmi Balada neponovljivijeh nazvao Luko Paljetak.

Please follow and like us: