By:
Categories: Vijesti

Kao najavni singl svog novog albuma ‘Tragom Republike’ dubrovačka klapa Kaše odabrala je pjesmu ‘Podiglo se malo četovanje’, izvornu pjesmu s otoka Lastova, karakterističnu za dubrovačko podneblje. Za mjesto snimanja spota odabran je Stradun, ponos i srce Grada Dubrovnika, a dok se plesalo i pjevalo, nikako se nisu mogli izbjeći znatiželjni pogledi mnogobrojnih turista.

Stotine ih je zastalo diviti se tradicionalnoj nošnji i izvornoj pjesmi toga kraja, ali i neobičnom stilu snimanja. Radnja se u spotu, naime, odvija unatraške, pa su glavni akteri svaku radnju morali izvesti potpuno suprotno od onoga kako bi to učinili u stvarnom životu. Ideja je to redatelja i autora spota Matka Saltarića koji je uz tehničku podršku Miša Sorića cijeli spot snimio u samo jednom kadru. Uz članove klape Kaše posebnu ulogu imali su i njihovi kolege KUD-a ‘Marko Marojica’ iz Župe Dubrovačke, koji su u autohotonim nošnjama Župe Dubrovačke, plesali i svirali ljericu.

– Iznimno smo ponosni na ovaj glazbeni video, jer su rijetki spotovi a capella pjesama, a pogotovo na ovaj specifičan način snimanja. Nadamo se da smo ovim videom uspjeli probuditi i pokazati duh prave dubrovačke feste, a naročito bi se zahvalio sinjorinama i mladićima iz župskog KUD-a kojima nije bilo teško s nama održati potrebne probe i zatim satima snimati, kako bi uhvatili taj specifični duh Straduna i Dubrovnika, kazao je Vicko Dragojević, član i umjetnički voditelj klape Kaše.

Please follow and like us: