By:
Categories: Vijesti

Nastavljamo niz uspješnih singlova objavom “Marčeline”, najavne pjesme novog studijskog izdanja “Tezoro”. Autorstvo glazbe i teksta potpisuje Vicko Dragojević, dok su aranžman radili Eduard Botrić i Vicko Dragojević. “Marčelina”, kao i ostale skladbe s novog studijskog albuma, nose duh davnog pjeva dubrovačkih gospara, pažljivo osluškujući glazbeno bilo svoga kraja.

Upravo je objavljen spot za ovu skladbu s predivnim kadrovima Dubrovnika i pogledom na lukobran Kaše u starom portu. Glavni lik i solist u ovoj pjesmi je drugi tenor klape, Marijo Anđelić. Glazbu i stihove za najnoviji singl potpisuje Vicko Dragojević. „Marčelina“ je predstavljena na 21. Večerima dalmatinske pisme – Kaštelanski đir 2019, festivalu na kojem su bile i mnoge nagrađivane pjesme klape Kaše. Ovaj singl najavljuje novi studijski album „Tezoro“ koji će izaći ovog ljeta.

Treći album donosi sve dobro poznate skladbe s kojima su se Kaše predstavljale na festivalima, ali bit će i nekoliko posve novih. Glazbu za cijeli album potpisuje umjetnički voditelj klape Vicko Dragojević, a uz njega su stihove pisali Božo Vodopija, Pjero Mirić i Davor Mojaš. „Petrunjela“, grand prix na Dalmatinskoj šansoni Šibenik 2015, „Tamo di brnistra cvate“ sa Splitskog festivala 2016, uspješnice s Večeri dalmatinske pisme Kaštelanskog đira te Festivala dalmatinskih klapa u Omišu čine tek dio novog izdanja.

Nakon albuma „Rego“ i „Tragom Republike“, Kaše su pripremile „Tezoro“, a dok ga iščekujete, popratite njihove nastupe na festivalima i koncertima diljem Dalmacije te u Dubrovniku u sklopu programa Ulicama našeg Grada.

Please follow and like us: