U Caffe Baru i Music Shopu Nova ploča predstavljeno je treće studijsko izdanje dubrovačke klape Kaše, “Tezoro”. O albumu su govorili urednik Croatia Recordsa Domagoj Bešlić i voditelj klape Vicko Dragojević. Predstavnici medija, ljubitelji glazbe klape Kaše, ali i slučajni prolaznici imali su priliku poslušati 4 skladbe s najnovijeg albuma, a među njima i “Petrunjelu”, pjesmu koja je ove godine proglašena najboljom u povijesti makarskog festivala klapa.

– Posljednje studijsko izdanje prije Tezora snimili smo 2014 godine. S objavljivanjem novog albuma nismo htjeli žuriti, svaku smo pjesmu snimili najmanje 2 puta i singlovima koji su dobro prolazili u radijskom eteru dodali tri nove skladbe. Cijelo vrijeme balansiramo između izvornog klapskog izričaja i mainstream glazbe svjesni činjenice da klapa nije ono što je bila 60-ih godina, ali da se duh onoga što mi jesmo mora sačuvati – rekao je Vicko Dragojević.

– Kaše su posebni utoliko što gaje tradiciju nekadašnjih Dubrovačkih trubadura i svojim se višeglasnim pjevanjem, mandolinama, gitarom, flautom i kontrabasom ističu u odnosu na sve druge klape. Veliko mi je zadovoljstvo što sam nakon svoga oca nastavio suradnju s ovom talentiranom skupinom glazbenika – dodao je glazbenik i producent Đelo Jusić mlađi.

Please follow and like us: